dimecres, 3 de maig del 2017

JA  HAN  PASSAT ELS  APLECS  DE  PASQUA
A més de l'Aplec del Dilluns de Pasqua, que és aplec general de tots els pobles de la rodalia, el santuari del Corredor també acull, cada any : l'Aplec de Dosrius i l'Aplec de Canyamars. El primer va ser el diumenge 30 d'abril i el segon va ser el primer de maig.


Tot i tenint els dos aplecs la mateixa finalitat, cadascú té la seva particularitat. A tots dos aplecs se celebració la missa de Pasqua, procurant que sigui una celebració particpada en tos els sentit; però el porcentatge de persones que hi assissteixen no és el mateix de cada poble. 

També varia l'activitat que es fa després de la missa. Els de Dosrius fan ballar els seus gegants una estona; en canvi els de Canyamars tenen el costum de fer una audició de sardanes amb cobla.

Per últim els de Canyamars, recordant aquells temps en què la gent s'ajuntava en colles i menjaven dinar dins el bosc, o en els prats de l'entorn del santuari, uns quants van continuar fent aqquesta tradició; en canvi els de Dosrius organitzen, uns dies abans de l'aplñec un dinar de germanor, al qual participen quasi la totalitat dels pelegrins..