dijous, 2 de maig del 2019

APLEC  DE  CANYAMARS  AL  SANTUARI  DEL  CORREDOR
El dia 1 de maig el poble i la parròquia de Canyanars complia la tradició de pujar al santuari del Corredor per celebrar-hi el seu aplec pasqual. Cada any s'hi reuneixen una bona colla, perquè la devoció a la Mare de Déu del Corredor és molt general i profunda en el poble. 
L'Aplec va consistir en celebrar la missa a les 11 h., i a continuació, al pati del santuari, fer una audició de Sardanes a càrrec de la cobla "Canigó".
El dia va acompanyar la festa, la qual circumstància va permetre que l'ambient de festa fos complert.
la majoria de les paerosnes participants, un cop acabades les sardanes se'n van anar al propis domicilis, però un nombre determinat va restar al santuari per continuar la festa amb un dinar de germanor a l'aire lliure.
El diumenge anterior, dia 28 d'abril, feia el seu aplec el poble i la parròquia de Dosrius. Aquests no van ser tan afortunats amb el temps, doncs tot el dia va estar:  si plou o no plou.
L'Aplec de Dosrius, tot i tenir la mateixa intenció de celerar la Pasqua, no tenen el mateix programa. 
Pel fet de ser diumenge no es pot celebrar la missa fins a les 12 h., per motiu del mossèn. 
Després els geganters havien de fer una ballada al pati, però el temps els ho prohibí.
El que els temps no els va privar és de fer el dinar de germanor, que fan cada any. No els va impedir, perquè van montar les taules i els serveis dins  la capella, com  l'any passat.
Per tant, acceptant les circumstàncies que es van presentar els dosriuencs va celebrar feliçment la pasqua com cada any. La jornada es va acabar amb la Visita a la Mare de Déu del socors.