diumenge, 8 de maig del 2016

HA MORT  EN  MIQUEL  ROVIRA  CASTELLÀ 

El dilluns, dia 4 de maig, a la parròquia de Santa Maria de Mataró es va celebrar la missa funeral d'en MIQUEL  ROVIRA, conegut, entre altres coses, per la seva estimació i devoció al santuari del Corredor.
A la dècada del 1950, amb altres personatges de Mataró, va contribuir en la conservació i renovació del santuari.
 La foto que s'exposa és la processó que es va fer el dilluns de Pasqua de l'any 1957, per col·locar la creu de terme en la pedra del padró que hi ha a l'exterior del santuari.
Passats uns anys, el rector d'Alfar i la Junta parroquial de la mateixa van assumir la direcció de les festes del Corredor, de manera que aquells amics de Mataró, que havien vetllat pel santuari van deixar de fer-ho. Però en Miquel no. Ell va continuar pujant al Corredor pràcticament cada diumenge i obria i tancava la porta de la capella, perquè no hi havia ningú que ho fés. Ell sentia la pena de veure la capella del santuari quasi abandonada i que ningú es preocupava d'atendre-la. Diríem que no feia res, però la seva presència a la capella era un signe de custòdia i d'estimació. Ell col·laborava en l'organització de l'aplec del dilluns de pasqua.
Així va ser fins que va arribar el nou rector de la parròquia d'Alfar, .un servidor. Vaig voler introduir algunes reformes en la celebració de la missa i en el conjunt de la festa  de pasqua, i ell no hi va estar d'acord. Això va fer que deixés paulatinament de pujar al santuari cada diumenge i deixés de col·laborar en l'orbanització de les festes. I no va pujar més al Corredor.
Amb aquestes lletres vull deixar un record d' En MIQUEL  ROVIRA i agrair-li  tot el que va fer i va sentir  per al santuari. Que Déu el tingui a la Glòria, aal costat de la Mare de Déu del Socors.
Mn. Jaume Abril