dimarts, 22 de gener del 2019

EL  TEMPS  FA  MALBÉ  LES  COSES
Quan construeixes una cosa la fas amb encant i de manera que faci goig; i que estigui amb  harmonia amb l'entorn 
Es el cas del passadís que es va construir al patí del Corredor per a donar pas a la nova entrada al santuari, del costat de llevant, que es va construir en les últimes obres de restauraicó..
Per fer bonic i per donar un encant a l'obra, es va cobrir el terra amb travessers de fusta. Es van cobrir (pintar) amb un material anticorrosiu, perquè l'aigua de la pluja i el maltemps no els destruïssin; però, malgrat la bona intenció , la seva integritat ha durat molt poc temps.
Avui, com mostren les fotografies, estan en un estat molt desagradable i perillós. Perillos perquè la fusta d'alguns travessers s'ha podrit, la qual cosa produeix un buit en el passadís, que pot provocar que algú s'entrebanqui i es faci mal.

Per això demanem a la Diputació de Barcelona, que és l'entitat que va promocionar aquest passadís, que tingui l'amabilitat de reconstruir-lo amb material més ressistent; i així poder recuperar la facilitat de l'ús d'aquest pas que és molt útil per als qui deixen els cotxes a l'aparcament del santuari.

Repeteixo, hi ha obres que un cop fetes són boniques i atractives, pel seu estil i casen amb l'harmonia de l'entorn; però tenen un enemic molt gran que convé combatre constantmen: el temps i el clima. El Corredor és un passatge molt humit, que fa que el material de fuste es vegi molt afectat en la seva conservació.

Per això una tasca que ara és prioritària i que convé fer urgentment és la de reforçar tots aquells punts que el temps i el clima han deteriorat. I un d'aquests punts és el passadís que hem comentat.